طرز تهیه فلافل خوشمزه بازاری به همراه 3 روش سرو فلافل لبنانی و آبادانی


فلافل فینگرفودی ارزان قیمت اما، خوشمزه و لذیذ است که به صورت ساندویچی نیز سرو می‌شود. نحوه پخت فلافل اهوازی با فلافل مصری متفاوت است (تفاوت در نوع سبزیجات معطر و ادویه).

جالب است بدانید فلافل اهوازی و آبادانی (آبودانی) جزء محبوب‌ترین، خوشمزه‌ترین و تردترین دستورهای تهیه فلافل است.

فلافل بازاری با ادویه مخصوص فلافل

فلافل بازاری با ادویه مخصوص فلافل

فلافل: پیش غذایی لبنانی و فینگرفودی لذیذ و گیاهی است؛ که علاوه بر پیش غذا به عنوان غذایی دلچسب با ادویه فلافل، سالاد فاتوش و … سرو می‌شود.

طرز تهیه فلافل خانگی اهوازی با ادویه فلافل چگونه است؟

مواد اصلی تشکیل دهنده فلافل: نخود، پیاز، سیر و انواع ادویه است. در بسیاری از مناطق نوع ادویه فلافلی که استفاده می‌شود، متفاوت است؛ و در نتیجه فلافل در هر شهری طعمی خاص به همراه دارد؛ اما در تکنیک طرز تهیه فلافل، شاهد تغییری نیستیم.

مواد لازم برای یک نفر

ماده اولیه مقدار
نخود خام 300 گرم
جعفر ی 2/1 استکان
سیر 3 حبه
پیاز 1 عدد متوسط
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

در صورتی که پس از تهیه مایه فلافل، چسبندگی مناسبی مشاهده نکردیم، می‌توانیم از زرده تخم مرغ برای ایجاد انسجام، بهره ببریم.

تکنیک‌های آماده سازی و پخت

دستور پخت فلافل شامل دو بخش آماده‌ سازی مواد اولیه فلافل و نهایتاً پخت آن است. در مرحله تهیه مواد اولیه و پخت آن مواردی وجود دارد که رعایت آن‌ها کمک می‌کند غذای خوشمزه‌تری آماده شود.

ترکیبات و طرز تهیه فلفل فلافل لبنانیة (فلافل لبنانی) و آبادانی

ترکیبات و طرز تهیه فلفل فلافل لبنانیة (فلافل لبنانی) و آبادانی

طرز تهیه فلافل

دستور پخت فلافل بسیار ساده است و تنها در مرحله آماده‌سازی مواد اولیه و پخت آنها بین کشورهای مختلف و همچنین شهرهای کشورمان ایران، تفاوت‌های اندکی وجود دارد. در زیر به دستور پخت فلافل اشاره می‌کنیم.

مراحل و طرز تهیه فلافل اهوازی

مراحل و طرز تهیه فلافل اهوازی

نخودهایی که خیس خورده‌اند را به همراه پیاز، سیر، جعفری و ادویه‌هایی که در بخش مواد طرز تهیه فلافل از آن‌ها نام بردیم، داخل میکسر بریزید. در صورتی که میکسر در دسترس ندارید نخودها را چرخ کرده به همراه سیر و پیاز رنده شده و جعفری خرد شده ، ورز دهید.

همانطور که گفتیم فلافل ها روغن جوش است و باید در روغن شناور شود. پس ظرفی گود را مملو از روغن کنید و اجازه دهید کاملاً داغ شود. مواد را با دست یا با استفاده قالب زن فلافل، به صورت گلوله‌های کوچک آماده کنید. پس از سرخ کردن فراموش نکنید که آنها را بر روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

چه روشهای دیگری برای دستور پخت فلافل هست؟

در تهیه فلافل، روشهای متفاوتی پیش روی ما است.

دستور پخت فلافل: متناسب با محل طبخ، متفاوت است. البته در این میان، دستور پخت فلافل لبنانی، اهواز ی و آبادانی به یکدگیر شباهت دارند.

دستور پخت فلافل به روش مصری

طرز تهیه فلافل مصری با باقالا سبز

فلافل مصری: تفاوت اصلی فلافل مصری با فلافل لبنانی، در استفاده از باقالا سبز است. بدین شکل که به میزان نخودهایمان، باقالا سبز به مواد اولیه دستور پخت فلافل می‌افزاییم.

مراحل تهیه فلافل مصری نیز، همانند آن چیزی است که شرحش را دادیم. تنها در هنگام له کردن نخود، باقالا سبزها را نیز له و با نخود ترکیب می‌کنیم.

فلافل با نخود پخته: طرز تهیه فلافل اهوازی با نخود پخته، همانند طرز تهیه فلافل با نخود خام است و افزون بر مواردی که گفته شد، تکنیک دیگری در کار نیست.

فلافل سیب زمینی: برای پخت فلافل سیب زمینی، به هنگام چرخ کردن نخودها، باید به اندازه 2 / 1 یک سیب زمینی کوچک به مواد اولیه‌مان بیفزاییم و سیب زمینی را نیز چرخ کنیم.

علاوه بر پخت فلافل به سبک لبنانی و مصری، در برخی دستورها شاهد فلافل هویج، فلافل قارچ و فلافل نخود فرنگی هستیم.

سرو فلافل

جذاب‌ترین بخش طرز تهیه فلافل (دستور پخت فلافل)، سرو فلافل است. در سرو فلافل می‌توانیم از مواد متفاوتی بهره ببریم که هر کدام طعمی بسیار متفاوت و در عین حال لذیذ و لذت بخش به فلافل ما می‌دهند.

در طرز تهیه فلافل رستورانی (طرز تهیه فلافل مغازه)، به مانند طرز تهیه فلافل ساندویچی از نان باگت، گوجه، خیارشور، سالاد کلم یا ترشی و سس انبه برای سرو فلافل استفاده می‌شود.

سرو فلافل با هوموس و نوشیدنی نعنا به سبک لبنانی

سرو فلفل فلافل با چای نعنا

فلافل لبنانی در نان پیتا، درکنار پیش غذاهای دلچسب لبنانی سرو می‌شود. از جمله هوموس، هوموس اسفناج، سس تاهینی، سالاد فاتوش و … . همچنین به عنوان نوشیدنی پایانی در کنار فلافل لبنانی در لشکرآباد اهواز، چای نعنا سرو می‌شود.

طرز تهیه سس انبه

  1. انبه را شسته و پست آن را بگیرید و به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید،
  2. انبه‌ها را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید. نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید؛ و آن‌ها کمی مخلوط کنید.
  3. شکر را به مواد اضافه کرده و مجددا مخلوط کن را روشن کنید. کمی از سس را بچشید تا نمک و فلفل آن به اندازه و متناسب با ذائقه شما شود.
  4. نشاسته را با آب سرد مخلوط کرده و در شیرجوش بریزید و سپس مخلوط انبه را به آرامی به آن اضافه کنید.
  5. مخلوط را روی حرارت کمی هم بزنید تا یکدست شود.

سس انبه شما آماده است.

تاریخچه شکل گرفتن فلافل

شک و شبهه‌هایی در منشا به وجود آمدن فلافل وجود دارد و هیچ‌کس بطور دقیق محل و زمان دقیق تهیه آن را نمی‌داند؛ اما بسیاری از مورخان علاقمند به غذا، پیدایش آن را به مناظرات سیاسی روابط بین اعراب و اسرائیل می‌دانند.

به این ترتیب ، فلافل ، اولین بار در مصر تهیه شده و حتی نقاشی‌هایی از مصر باستان را که در حال سرخ کردن یک غذای توپی شکل، به تصویر کشیده شده است.

در دوران مدرن اما فلافل به عنوان یک غذای ملی در مصر، فلسطین و همچنین اسرائیل به حساب می‌آید.

سخن پایانی

طرز تهیه فلافل همان‌طور که مشاهده نمودید، بسیار آسان است. در صورت داشتن هرگونه پرسش پیرامون فلافل، می‌توانید آن را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به ما در گوگل امتیاز دهید :)