مواد لازم:
- ۱ بسته (۱۰ گرم) خمیر مایه
- ۱ فنجان آب گرم
- ¼ فنجان شکر سفید
- ۳ قاشق سوپخوری شیر
- ۱ عدد تخممرغ، زدهشده
- ۲ قاشق چایخوری نمک
- ۴ و ½ فنجان آرد نان
- ۲ قاشق چایخوری سیر له شده (اختیاری)
- ¼ فنجان کره، ذوب شده
طرز تهیه:
- در کاسهای بزرگ، خمیر مایه را در آب گرم حل کنید. اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا حجیم شود. شکر، شیر، تخممرغ، نمک، و به میزان لازم آرد به آن بیافزائید تا خمیر نرمی حاصل شود. به مدت ۶ تا ۸ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود در سطحی صاف خمیر را ورز دهید. خمیر را در ظرفی که به خوبی چرب نمودهاید قرار دهید، و روی ظرف را با پارچه بپوشانید و کناری بگذارید تا پف کند. اجازه دهید به مدت ۱ ساعت در همین حالت باقی بماند یا تا زمانی که حجم خمیر دوبرابر شود.
- وسط خمیر را کمی باز کنید، سیر را وسط آن بگذارید و با سیر ورز دهید. تکههای از خمیر به اندازهی توپ گلف بردارید. آنها را گرد نمائید و در سینی قرار دهید. روی آنها را با حوله بپوشانید و اجازه دهید در حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنند و حجم آنها دوبرابر شود.
- مادامی که خمیر را برای بار دوم گذاشتهاید تا حجیم شود، گریل را با حرارت زیاد گرم نمائید.
- خمیرها را به صورت دایرههای باریک درآورید. کمی گریل را چرب نمائید. خمیر را روی توری گریل قرار دهید تا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید یا تا زمانی که پف کنند و قهوهای شوند. طرفی که هنوز نپخته را با کره چرب نمائید و برگردانید. طرفی که پخته شده را نیز با کره چرب کنید و اجازه دهید بپزد و قهوهای شود که زمانی در حدود ۲ تا ۳ دقیقه کفایت میکند. نانهای آماده را از گریل دربیاورید و این فرایند را ادامه دهید تا خمیر به اتمام برسد.